Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Към статиите
Всички кратки
Форум
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 Публицистика
 Наука и техника
 Игри
 Спорт
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Кратки @ Сивостен: Джеймс Камерън едва започва с фантастиката - Джеймс Камерън, Кино, Научна фантастика, Новини
Джеймс Камерън едва започва с фантастиката

Публикувано в Кратки :: Филми и анимация, събота, 12 декември 2009

Ключови думи: Джеймс Камерън, Кино, Научна фантастика, Новини

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Джеймс Камерън отсъства от киното цели дванадесет години - колкото и да е странно, от излизането на най-неприсъщата си лента, \"Титаник\". Този период най-сетне е в миналото, камерната премиера на \"Аватар\" на лондонска сцена отмина, световната предстои, а в близките седмици фантастичният епос на американския ветеран без капка съмнение ще породи лавина от коментари.

В същото време обаче, не по-малък интерес представляват и бъдещите планове на Камерън. Ако направим съвсем бегъл обзор, през изминалото десетилетие авторът на \"Бездната\", втория и четвърти \"Пришълец\" и още все така известни заглавия се сблъска с редица неуспехи и разочарования. Двата му опита на малкия екран - \"Тъмен ангел\" и \"Хрониките на Сара Конър\" - са прекъснати след втория си сезон, а поривите на други режисьори и сценаристи да продължат най-голямата му творба, \"Терминатор\", се оказаха практически провал. И на фона на това, нищо чудно, че този пък американецът е решил здраво да държи юздите.

Естествено, на първо място е самият \"Аватар\". В днешни дни едва ли не всеки малко по-скъп филм излиза като кандидат за цяла линия наследници, така че при един евентуален добър прием можем да бъдем спокойни - следващите части вече са нахвърляни, гарантира самия Камерън, въпреки че всъщност не обещава задължително продължение. Но ако продължим да разсъждаваме, мегапродукциите и без това задължително събират достатъчно публика, а имат и достатъчно похарчен бюджет за възвръщане, така че единственото, което може да ни бъде сервирано, са датите на излизане.

Амбицията на американеца обаче не спира до тук. В плановете му, по всичко личи, влизат още две заглавия, и двете - в сферата на фантастиката - като едното вече е и почти сигурен кандидат за разработка. Става дума за римейк на оригиналното \"Фантастично пътешествие\", видяло бял свят през далечната 1966 г. В рамките на този проект Камерън споделя, че в новия си сценарий обмисля изцяло нова визия и значително обновена концепция - но достатъчно близка все пак, за да може все още да бъде разпознаваема.

Освен него, в полезрението му се намира и популярната футуристична манга \"Battle Angel Alita\", като естествено става дума за игрална, а не анимационна продукция - но тук нещата са по-скоро на ниво идея. А всъщност, освен тях, се въртят и слухове за участие в \"Терминатор 5\", римейк на фантастичната класика \"Забранената планета\" от 1956 г., както и хорър-анимацията \"Хеви метъл\" от 1981 - макар и по-вероятно в тези случаи да става дума за продуциране.

Накъде ще тръгнат нещата, разбира се, тепърва предстои да се разбере - особено като се види и реакцията от \"Аватар\" - но във всички случаи остава впечатлението, че този път Джеймс Камерън съвсем няма намерение да се отдалечава от белия екран. Което, разбира се, може само да ни радва - и особено почитателите на фантастичното кино.Сподели във Facebook
2024 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (2) AdSense
Painfully 3