Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Към статиите
Всички кратки
Форум
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 Публицистика
 Наука и техника
 Игри
 Спорт
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Кратки @ Сивостен: Още по-умен Гугъл - Google, Интернет, Комуникации, Технологии
Още по-умен Гугъл

Публикувано в Кратки :: Наука и техника, сряда, 13 май 2009

Ключови думи: Google, Интернет, Комуникации, Технологии

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Компанията, утвърдила се като уеб мастодонт, разкри, че планира нови продукти, които да тласнат търсачката в нова, по-добра посока. Гугъл използват семантични уеб технологии, за да изстискат най-съществената информация на уеб сайтовете с цел да дадат най-добрите резултати при всяко търсене. Според Мариса Майер, вицепрезидент на гиганта, надпреварата в този бранш обаче е далеч от своя край и иновациите и подобренията са задължителни.

Така че очевидно от най-известната търсачка далеч нямат намерение да лежат на лаврите си и продължават да се опитват да направят перфектната търсачка, въпреки огромното си присъствие на този пазар, с над 63% в САЩ и над деветдесет в други страни. Така миналата година Гугъл пуснаха триста шестдесет и пет нови продукта, а тази - само от началото - наброяват над сто и двадесет. И всичко това с идеята за самоусъвършенстване.

Кредото на компанията е, че потребителят винаги е на един клик от намиране на алтернатива и единствено иновациите позволяват на една уеб компания да остане на върха. А новостите, които идват са повече от интересни. Например по-богати резултати. Ако търсите ресторант, Гугъл ще ви предостави и средни оценки поставяни от кулинарните критици, както и ценовия клас на същия. Стъпка напред в правенето на интернет \"по-умен\" казва Кави Гоел, а за нас остава удобството от тази му нова интелигентност.

За да бъдат постигнати по-богатите резултати, Гугъл ще използва мета информацията на уеб страниците, като адреси и т.н. и ще прави \"умна\" връзка между различни масиви с информация, за да може да ги свърже по най-добрия възможен начин и да ги предостави на търсещият.

Още по-интересна е новата опция \"Google Squared\". С нея ще можете да имате таблица с всичката ви необходима информация за секунди. Например ако търсите определен стринг, като кон, тя ще се попълни със снимки на коне, техния произход, тегло и т.н.

Освен това се предвиждат и нови начини да се манипулира информацията от търсачката от потребителя. Давайки възможност при нормално търсене той да предлага нова информация за търсеното, като ревюта, видео или снимки. По този начин потребителите сами ще могат да подобряват резултатите.

И имайки предвид темповете, с които Гугъл пускат нови продукти, навярно това е само началото. До края на годината има още много, много време.Сподели във Facebook
1374 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (1) AdSense
Painfully 3