Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Към статиите
Всички кратки
Форум
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 Публицистика
 Наука и техника
 Игри
 Спорт
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Кратки @ Сивостен: Кредитна карта на Виза се бори с измамите - Банки, Интернет, Кредитни карти, Пазар
Кредитна карта на Виза се бори с измамите

Публикувано в Кратки :: Наука и техника, сряда, 13 май 2009

Ключови думи: Банки, Интернет, Кредитни карти, Пазар

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Новата кредитна карта, която в момента се тества от Виза, цели намаляването на онлайн измамите. Тя ще има собствен дисплей, на който след въвеждането на пин кода на клавиатура на самата пластинка ще се изобразява уникален номер, който ще трябва да бъде въведен допълнително, за да се осъществи транзакцията. Екипът, който стои зад разработката, твърди, че тя ще направи много трудна измамата с кредитни карти онлайн именно благодарение на това допълнение.

В момента новата идея на Виза се тества от петстотин служители на Делойт и целта е до края на годината да бъде оценена ползата от технологията. Нововъведението идва точно навреме на фона на растящите по обем измами с кредитни карти. Докато чип и пин технологиите помогнаха за намаляването на престъпленията при директното използване, досега като че ли интернет оставаше на заден план.

Досега транзакциите изискваха единствено шестнадесет цифреният код отпечатан на лицето на картата, датата на валидност и трицифрения защитен код. Всички тези детайли обаче са достъпни за измамниците, които са придобили пластинката по престъпен начин. Новата технология обаче прави задължително знанието и на пина.

Измамите са нараснали с тринадесет процента за миналата година и според повечето специалисти е много трудно да бъдат преборени с традиционни средства. Особено имайки предвид анонимността в интернет, която естествено се отразява и в транзакциите в глобалната мрежа. Според някои експерти, дори е възможно точно слабата вероятност да бъдат заловени да насърчава хора, които иначе не биха извършили престъпление.

Според Виза обаче, новата технология значително ще затрудни закононарушенията от този характер, добавяйки ново ниво на защита. Трицифреният защитен код остава, но освен него добавеният динамичен елемент ще направи този вид измами достъпни за далеч по-малък кръг от хора. Според компанията новите пластинки ще притежават пълна обратна съвместимост, което ще направи въвеждането им значително по-лесно.

Единствените проблеми са как да се осигури нормално поведение на картата при случайно натискане на бутоните, например, и как да се направи така, че батерията да издържа за целия период на валидност на картата. От Виза се надяват, че сегашното им техническо решение ще позволи на пластинката да работи коректно повече от три години, което е и нормалния период, след който кредитните карти се подменят.Сподели във Facebook
1254 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (1) AdSense
Painfully 3