Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Към статиите
Всички кратки
Форум
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 Публицистика
 Наука и техника
 Игри
 Спорт
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Кратки @ Сивостен: Чичко Гугъл иска да знае от какво сте болни - Google, Здраве, Интернет, Технологии
Чичко Гугъл иска да знае от какво сте болни

Публикувано в Кратки :: Наука и техника, четвъртък, 14 май 2009

Ключови думи: Google, Здраве, Интернет, Технологии

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Уеб-мастодонтът Гугъл планира проучване, за да установи каква част от търсенето на свързани с медицината ключови думи е свързана със самодиагноза. От компанията ще се опитат да разберат какъв процент от хората, които търсят информация за дадено заболяване, действително страдат от някакъв проблем, колко от тях имат познат с такъв и колко се интересуват по други причини.

Това ще стане чрез въпроси, които търсачката ще задава при определени търсени ключови думи, които са много малък процент от всички, така че потребителят няма да бъде затруднен, според Рони Циглер, продуктов мениджър на Гугъл Здраве. Според компанията, разбирането на това колко хора търсят помощ при определяне на собственото си здраве би могло да помогне да се подобри резултатите от търсенето.

Тази инициатива се явява продължение от изследването на грипните трендове от компанията. От Гугъл са забелязали, че търсенето се е покачило седмици преди световната здравна организация да обяви ръст на грипните заболявания. И така след години изследвания в тази област, от уеб гиганта са решили, че може би трябва да се направи подобно изследване и за други болести.

Към момента от Гугъл все още не са сигурни какво точно ще направят със събраната информация, или колко полезна ще е събраната от експеримента такава. Със сигурност обаче всичко ще се върне обратно в търсачката и ще резултира в подобряването и.

Според някои анализи подобни данни биха могли да се използват за предвиждане на епидемии. Действително, имайки предвид, че търсенето в интернет изпреварва отиването на лекар понякога с дни, дори седмици, това не е невъзможно. По този начин здравните власти биха могли дори да предвидят колко и какви лекарства и ваксинации биха били необходими и да ги осигурят предварително.

Събирането на данните ще трае само няколко седмици и от вчера вече е факт.Сподели във Facebook
823 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (1) AdSense
Painfully 3