Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Към статиите
Всички кратки
Форум
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 Публицистика
 Наука и техника
 Игри
 Спорт
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Кратки @ Сивостен: Гугъл се извини за проблемите - Google, Интернет, Комуникации
Гугъл се извини за проблемите

Публикувано в Кратки :: Наука и техника, петък, 15 май 2009

Ключови думи: Google, Интернет, Комуникации

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

От компанията Гугъл се извиниха на потребителите за проблемите, които причиниха бавно отваряне и дори прекъсване на услугите предоставяни от интернет гиганта. Засегнати бяха основно търсенето, но според повечето потребители и уеб пощата е била засегната.

Според вицепрезидента по операциите на компанията Урс Хьолцле \"грешка в една от системите е причинила пренасочване на част от трафика през Азия\", и допълва, че \"като резултат около 14% от потребителите са получавали бавно услугите, които дори са прекъсвали\". Според него това е изключително неприятно за компанията, която работи денонощно за предоставяне на \"ултра бързи и непрекъсваеми услуги\".

Освен това от Гугъл допълват, че ще работят много здраво, за да осигурят невъзможност за подобни проблеми да се случат. Проблемите на компанията обаче дойдоха в крайно неудобен момент, компрометирайки мнението, че уеб услугите са се превърнали в достатъчно надеждни. Гигантът се опитва да наложи някои от приложенията си, както и Gmail като сериозни бизнес инструменти, които да заместят локалните приложения, но доверието към тази политика може сериозно да се срине след случай като вчерашния.

Това не е първият случай, в който компанията изпитва затруднения. През февруари 2009 милиони хора останаха без достъп до безплатните си пощи, а януарски проблем причини липса на достъп до резултатите от търсенето. Коментарите по различни социални мрежи варират, като мненията са от \"случва се на всеки\", до \"това е недопустимо\" и дори се чуват мнения, че точно заради такива случаи светът има нужда от повече от една свястна търсачка.Сподели във Facebook
1048 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (1) AdSense
Painfully 3